Denizli ili içerisinde kuyumcu dükkanını soymakta olan maskeli bir şüpheli, gece bekçilerinin tarafından yakalanmış oldu.

Alınmış olan bilgiye bakılır ise; sabaha karşı, Saraylar Mahallesi’nde yer alan bir tane iş hanından alarm sesini duymuş olan 2 tane gece bekçisi, bahsi geçen bu adrese gitti.

Kuyumcunun camdan kapısının kırılmış olduğunu, yüzü maskeli durumdaki bir şahsın kaçmakta olduğunu fark etmiş olan gece bekçileri, şüpheli şahsın peşine düştü. Yaya bir şekilde kaçmakta olan zanlı, kovalamaca sonrasında yakalandı.

Zanlı durumdaki Abbas T’nin (29) üstünden kolye ile birlikte küpe ve fr yüzükten oluşan tam tamına 33 parçalık bir ziynet eşyası çıkmış oldu. Haber verilmesinin üstüne olayın yaşanmış olduğu yere intikal eden polis ekipleri, zanlının kaçtığı esnada düşürmüş olduğu 40 parçadan oluşan altını ise yolda buldu. İş yerinin sahibi olan Nazım Bağcı ise, polis ekiplerinden bilgi aldı.

Gözaltına alınmış olan Abbas T, gerçekleştirilen sağlık kontrolünün sonrasında polis merkezine götürüldü.

Denizli Sarraf ile Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Başkanı görevinde bulunan Yusuf Yıldırım ise, gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde zanlı şahsın, kepengi bulunmayan kapıdaki camın çekiç yardımıyla bir bölümünü kırıp içeri girmiş olduğunu, banko içinde yer alan altınları çalıp kaçmaya başlamış olduğunu ve alarm sesini duymuş olan gece bekçilerinin ise, zanlının peşine düştükten hemen sonra 300 ila 400 metrelik kovalamacadan sonra yakalamış olduklarını açıkça anlattı.