Yeşilçam’ın usta oyuncularından biri olan Eşref Kolçak yaşamını yitirdi. Uzun bir zamandan beri yoğun bakım içerisinde tedavi görmekte olan oyuncu saatler 17:00 civarında yaşama gözlerini kapattı. Gemlik Devlet Hastanesi içerisinde yaşamını yitirmiş olan usta durumdaki sanatçı, geçmiş olduğumuz ocak ayı içerisinde akciğerlerinin su toplamasından dolayı hastaneye götürülmüştü.

Türk sinemasının başarılı ve usta oyuncularından bir tanesi olan Eşref Kolçak’ın vefat etmiş olduğu Gemlik Devlet Hastanesi’nden bu konuyla alakalı ilk açıklama da gerçekleştirildi. Başhekimliğin yapmış olduğu bu özel açıklama içerisinde Kolçak’ın çoklu bir organ ve de solunum yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirmiş olduğu ifade edildi. Yeşilçam’ın unutması zor oyuncularından biri olan Eşref Kolçak tedavi görmekte olduğu Gemlik Devlet Hastanesi içerisinde yaşamını yitirdi Kolçak’ın vefat etmesinin sonrasında ilk açıklama da hastaneden gelmiş oldu.

Gemlik Devlet Hastanesinin Başhekimliği tarafından yapılmış olan bu özel açıklama içerisinde, Kolçak’ın asıl ölüm sebebi açıklanıp; ”Değerli durumdaki sinema sanatçılarımızdan Eşref Kolçak 24.04.2019 tarihi içerisinde genel durum bozukluğunun yanı sıra pnömoni tanısıyla beraber hastanemizin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. 18.05.2019 tarihi içerisinde hipoksik bir şekilde solunum yetmezliği ve de çoklu organ yetmezliği gelişmiş olan hasta solunum cihazına bağlandı. Gerçekleştirilmiş olan bütün müdahalelere karşın 26.05.2019 tarihi içerisinde saatler 16:40’ı gösterirken yaşamını yitirmiştir” ifadelerine yer verildi.