Denizli ilinin Pamukkale ilçesinden geçmekte olan Gökpınar deresi üzerinde halen tespit edilemeyen bir nedenden ötürü yaşanmakta olan kirlilik ve yoğun durumdaki kokudan ötürü bir inceleme başlatılmış durumda. Dereden almakta olan suyla tarım arazilerini sulamakta olan Akhan Mahallesi2nin sakinleri de insan sağlığını tehdit etmeye başlamış olan dere suyu üzerindeki kirliliğe bir an önce çözüm bulunabilmesini talep etti.

Gökpınar isimli deresinin Akhan Mahallesi bölümünde yaşanmakta olan su kirliliğiyle beraber pis kokudan dolayı çevre sakinlerinin şikayetlerinden dolayı Denizli Valiliği Çevre ile Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirildikten sonra konuyla alakalı olarak bir inceleme başlatılmış oldu. Şikayetlerin sonrasında kuruma bağlı durumdaki ”Çevre Denetim Ekipleri” ise bubölgeye gelip incelemeler yaptı. Kirlilikle beraber kötü kokunun niçin kaynaklandığı da gerçekleştirilecek incelemelerin sonrasında kesinleşmiş olacak.

Suyun çok kirli bir durumda ve kötü kokulu durumda bulunmasından en çok şikayet edenler de Akhan Mahallesi içerisinde dereden gelmekte olan suyla tarım arazilerini sulamaya devam eden vatandaşlar oldu. Vatandaşlar suyla bu bölge içerisinde yaklaşık olarak 15.000 hektarlık büyüklüğe sahip tarım arazisinin sulanmakta olduğunu ve pek çok zaman ise kötü kokudan ötürü sulama kapaklarını açarak sonrasında ise tarlalarına uzun bir zaman boyunca girememiş olduklarını ifade etti. Suyun tamamı ile insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemekteo lduğunu da iddia eden mahalleli konuyla alakalı bir çözüm bulunabilmesini talep etti.