Denizli ilinin Acıpayam ilçesi içerisinde, 20 Mart tarihinde gerçekleşen 5,5 büyüklüğüne sahip depremin etkisi ile birlikte Pamukkale ilçesi içerisinde de bir yarık oluştu. Fabrikaların bulunduğu bölge içerisindeki bu yarıktan ise zehirli sular çıkmaya başladı. Geçmiş olduğu yerlerde çok kalın bir tortu bırakmakta olan ve depremden bu zamana kadar toprak altından çıkıp doğaya akmaya başlayan bu zehirli suyun tam olarak nasıl ve nerden gelmekte olduğu da bilinmezliğini koruyor.

Pamukkale ilçesinin Pınarkent Mahallesi içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’nin alt bölümünde yer alan fabrikaların olduğu bölge içerisinde 5 farklı noktada meydana gelen yarıklardan zehirli sular çıkmaya başlamış durumda. İddialara bakılır ise bir tane tekstil fabrikasının bahçe kısmında, depremden sonra ortaya çıkmış olan yarıktan akan su, daha sonrasında ise bölgede yer alan toplam 5 farklı noktadan daha çıkmış oldu. Koyu renge sahip olan suyun keskin durumdaki kokusu da insanları rahatsız etmekteyken geçmeke olduğu yerlerde fazlasıyla kalın bir tortu tabakası bırakmakta olan suyun tam olarka nereden ve nasıl gelmekteo lduğu bilinmemekte.

Bölgede yer alan fabrika sahipleri de çözüm olması için suyun çıkmakta olduğu yerleri kazdırdı fakat bu durum suyun akışını hızlandırmış oldu. Durumu bütün yetkili kamu kurumlarına bildirmiş olduklarını ifade eden fabrikaların sahipleri duyarsız davranılmış olduğunu da ifade ederek, duruma tepkilerini gösterdi.

Zehirli durumdaki bu suyun bir tane fabrikanın atıklarını yer altında yer alan kaynak suyuna karıştırmış olduğu, bu durumun ise depremle beraber ortayla çıkmış olan yarıktan dolayı gün yüzüne çıkmış olduğu sanılmakta.