Denizli ili okul sporları içerisinde Bölge Satranç Turnuvası’na bir ev sahipliği yapmış oldu. Denizli ilinin takımları genç kızlarla birlikte yıldızlar ve gençler genel kategori içerisinde dereceye girmeyi de başarmış oldu.

Okul Sporlarının Bölge Satranç Turnuvası 9 ila 12 Mayıs tarihleri içerisinde Denizli ilinde yer alan bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. 32 tane takım ve 168 tane sporcunun katılmış olduğu bu özel turnuvanın Başhakemliğiini ise Çağın Kuru, gözlemciliğini de İl Temsilcisi görevinde bulunan Ayşegül Akdeniz gerçekleştirdi. Denizli ilinin yanında Afyonkarahisar ili ile birlikte Aydın ili, Uşak ili, Burdur ili, Muğla ili, Balıkesir ili, Antalya ili, Kütahya ili, Manisa ili, İstanbul ili, İzmit ili ve Eskişehir ilinden sporcuların da katılmış olduğu bu özel turnuva 4 gün süresince de devam etti. Fazlasıyla çekişmeli maçlara tanıklık edilen bu özel turnuva sonrasında dereceye girmeyi başaran okullarda kesinleşti.

Şampiyona süresince ellerinden gelenin en iyilerini yapmaya çalışmış olan genç sporculara, doğal durumdaki güzelliği sayesinde çok büyük bir nam salmış dünya çapında ünlü bir Pamukkale gezisi gerçekleştirildi. Öte yandan bir tane şirketin de destekleri ile birlikte bütün sporculara anneler günü hatırası şeklinde Denizli havlusu hediye edilmiş oldu.