Grup Vitamin isimli müzik grubu, Ekrem İmamoğlu’na destek verimiş olan sanatçıların adlarının yer aldığı liste içerisinde ismini görmediğinden dolayı sitem etti. Grup Vitamin paylaşmış olduğu yazı içerisinde; ”Bu nasıl bir terbiyesizlik! İsmimiz buraya kayıt edilmemiş. En fazla bizi yazacaksınız en fazla bizi. Bizler birer saksı değiliz” ifadelerine yer verdi.

1990 senesi içerisinde absürt şarkıları ile birlikte pop müziğine çok daha yeni bir soluk getirmiş olan ve çok uzun bir zaman boyunca sessizliğe bürünmüş olan Endoplazmik Retikulum isimli albüm ile birlikte de sevenlerinin karşısına çıkmış olan Grup Vitamin, Cumhurbaşkanlığının Arşiv Daire Başkanı görevinde bulunan Muhammet Safi’ye çok sert bir şekilde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı’nın Arşiv Daire Başkanı görevinde bulunan Muhammet Safi, Ekrem İmamoğlu’na destek vermiş olan sanatçıların isimlerinin açık bir şekilde yer almış olduğu listeyi ”Kayıt” isimli not yazarak paylaştı.

Grup Vitamin ise, sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu bu listeyi paylaşıp, isimlerinin niçin yazılı bir durumda olmadığına da isyan etti. Efsane grup açıklamasında; “Bu nasıl bir terbiyesizlik! İsmimiz buraya kayıt edilmemiş. En fazla bizi yazacaksınız en fazla bizi. Bizler birer saksı değiliz” ifadelerine yer vererek tepkilerini dile getirmiş oldu.