Hamdi Alkan, kendi memleketi Hatay ili içerisinde Kurtuluş Müzesi açma konusunda hazırlık yapıyor. Restore edilmiş olan çok eski bir tane konağı adeta bir müze durumuna getirmiş bulunan oyuncu, açılışı ise 23 Temmuz tarihi içerisinde yapmış olacak. Müzesiyle alakalı olarak her türden fedakarlığı yapmış olan Alkan, 30 seneden beri biriktirmiş olduğu çok koleksiyonunu da buraya bağışladı.

Mekanı yerinde ziyaret etmiş olan ve incelemeler gerçekleştiren Alkan ise; ”30 seneden beri Hatay iliyle alakalı biriktirmiş olduğum kartpostal ile birlikte tablo, mektup ve de telgraf benzerindeki koleksiyonlarımı da bağışladım” ifadelerine yer verdi.

6 tane oda içerisinde sergilenecek olduğu açıklanan eserlerle alakalı olarak, her bir tane odanın kendisine ait hikayesi yer alacağını da ifade eden Alkan sonrasında ise; ”Hikayelerde Mehmet Tekin Hoca tarafından büyük bir özen ile yazılmakta. Ticaret Odasının Başkanı görevinde bulunan Hikmet Çinçin ile bu kararı vermiş olduk. En çok ilgi çeken parça da Hatay Reisi Meclis Başkanı görevinde bulunan Tayfur Sökmen’e İsmet İnönü’nün yazmış olduğu özel mektup” ifadeleri ile konuştu.