Instagram üzerinde 6.000 taneden çok takipçisi bulunan Slonska, birkaç gün öncesinde Varşova’da yer alan Swiss Valley Park’taki 200 senelik bir heykelin burnuna çekiç darbeleri indirip kırdı. Bu esnada videoyu çekmiş olan arkadaşının da kahkaha atıyor olması dikkatleri çekti.

Slonska, bu söz konusu videoyu ”şaka yapmak” ve ayrıca ”daha çok beğeni alabilmek amacıyla” çekmiş olduğunu ifade etti. fakat sosyal medya üzerinde yer alan takipçiler ise Slonska’ya tepki gösterip takibi bıraktı. Takipçilerinin büyük bir kısmı da Slonska’nın tarihe eserlere zarar vermek suçu sebebiyle ceza almasının gerekli olduğunu savundu.

Tepkilerden hemen sonra video Instagram platformu üzerinden kaldırılırken, genç yaştaki fenomenin Facebook hesabını da kapatmış olduğu görüldü. Kendisine yöneltilmiş olan eleştirilere bir gün sonrasında tekrar bir videoyla yanıt veren Slonska, ”Dün yaşananların hiçbir şekilde gerçekleşmemesi gerekliydi. Fazlası ile pişmanım” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Polonya’nın ilk online bankalarından biri olan mBank, şimdiye kadarki zaman içerisinde reklamları amacıyla işbirliği yapmış oldukları Slonska ile artık hiç bir şekilde çalışmayacaklarını resmi bir şekilde duyurdu. Bankanın yapmış olduğu açıklaması içerisinde ”Yapılmış olan bu hareketi hiç bir şekilde desteklememekteyiz. Bir sonraki reklam kampanyalarımız içerisinde bu kızla da çalışmayacağız” ifadelerine yer verdi..