Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde yer alan tekstil fabrikası içinde çıkmış olan yangının sebep olduğu zararın, 60 milyon Türk Lirası tutarında olduğu ifade edildi.

Pamukkale ilçesinde üretim ve satış gerçekleştirilen bir tekstil fabrikası içinde, dün saatlerde 03:30 civarında, halen tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 5.000 metrekarelik bir alan üzerinde yer alan, 3 katlı olduğu açıklanan fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 11.5 saat devam eden müdahalesi ile güçlükle söndürülebildi. Beyaz travertenleri ile birlikte dünya çapında ünlü Pamukkale ilçesine yaklaşık olarak 3 kilometrelik bir mesafede bulunan ve çok fazla sayıda yabancı turistin mağazasına uğramakta olduğu bu fabrika, yangın gerçekleştikten sonra tamamen kullanılamaz bir duruma geldi.

Yangın esnasında malları kurtarabilmek amacıyla çok yoğun bir şekilde çaba harcamış olan 300 tane çalışandan bir kısmı, ekmek kapılarının son durumunun karşısında gözyaşlarını tutamadı. Yangın esnasında zarar görmüş olan tonlarca ağırlığa sahip tekstil ürünleri de fabrikanın dış kısmında toplandı, çok büyük kütleler oluşturmuş oldu. İtfaiye ekiplerinin ise hala fabrika içerisinde soğutma yaptıkları da görüldü. Diğer taraftan fabrikanın zarar görmemiş olan ön bölümünde, yaklaşık olarak 10 tane işçinin kumaş katlama işini sürdürdüğü de gözlendi. Yangının çıkış sebebiyle alakalı yapılmış olan araştırmanın devam ettiği de ifade edildi.