Denizli ilinin Merkezefendi ilçesi içerisinde Halil S.’nin motosikletin arka tarafına bağlamış olduğu pitbull cinsindeki yavru köpeğin bazı zamanlerde yerde sürüklüyor olması, gören herkesin tepkisini çekti. Vatandaşların durdurmuş olduğu Halil S., köpeğine hiç bir şekilde eziyet etmediğini iddia ederken, o anlar ise cep telefonunun kamerası kullanılarak kayıt altına alındı.

Olay ise, dün saatler 16:30 civarında, Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Halil S., iddialara bakılır ise, pitbull cinsindeki yavru köpeğini motosikletin arka tarafına bir ip ile bağladı. Hareket durumundaki motosiklete yetişemediğinden dolayı bazı zamanlarda yerde sürüklenmekte olan köpeği gören çevrede yer alan vatandaşlar, çok fazla öfkelendi. Halil S.’nin önüne geçerek motosikleti durdurmasını sağlamış olan vatandaşlar, bu duruma ok büyük bir tepki göstermiş oldu.

Tepkili durumdaki vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Halil S. ise; ”Ben bu köpeğe hiç bir şekilde eziyet etmedim. O benim canım ve aşkım” ifadelerine yer vererek kendisini savunmaya çalıştı. Fakat vatandaşlar ise; ”Bu nasıl bir aşk. Yapmış olduklarını görmüyor musun? Hayvanın her bir tarafından kan fışkırıyor. Yazık, günah değil mi” ifadelerine yer vererek, köpeği motosiklet şoförünün elinden aldı.

Halil S. de tepkiler üstüne köpeği bırakarak, motosikleti ile oradan uzaklaştı. Çevrede yer alan duyarlı kişilerin, köpeği sahiplenmiş olduğu ve veterinere götürdükleri bilgisine ulaşıldı. O anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alan vatandaşlar, sosyal medya üzerinde paylaştı. Görüntüler ise, hayvanseverlerin çok büyük bir tepkisini topladı. Halil S.’nin yakalanabilmesi amacıyla da bir çalışma başlatılmış durumda.

Olayla alakalı soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.