Denizli ili içerisinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale ilçesinde yamaç paraşütü yapmakta olan 45 yaşında bulunan Aşkın Bakır, Hiarapolis Antik Kenti’nin üstünde yer alan tepeye düşerek yaşamını yitirdi.

Olay ise dün saatler 16:00 civarında Pamukkale ilçesinde yer alan Dinamit Tepesi Mevkii’nde gerçekleşti. Tek kişilik bir yamaç paraşütüyle atlayış gerçekleştiren Aşkın Bakır (45), havalanmış olduktan yaklaşık olarak 3 dakika sonrasında paraşütün kanadının kapanması sonrasında Hierapolis Antik Kenti’nin üstünde yer alan tepeye çakıldı. Kazayı görmüş olan pilotun arkadaşları ise hemen olayın yaşanmış olduğu yere koştu. İhbarda bulunulmasının üstüne olayın yaşandığı yere sağlık ile birlikte AFAD ve de jandarma ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri ise antik kent üzerine düşmüş olan paraşüt pilotlarından Aşkın Bakır’ın yaşamını yitirmiş olduğunu belirledi. Jandarma ekipleri ise, olayın yaşandığı yerde inceleme gerçekleştirdi. Pilotun arkadaşları da Bakır’a ait olan oradan paraşütü toparladı.

Kazanın meydana geldiği yerdeki incelemenin sona ermesinin sonrasında jandarma ile birlikte AFAD ekipleri, zorlu arazi koşulları içerisinde Aşkın Bakır’ın cansız bedenini tepeden aşağıya indirdi. Aşkın Bakır’ın cansız bedeni otopsi yapılması amacıyla Pamukkale Üniversitesi’nin Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. İstanbul ilinden yamaç paraşütü ile uçuş yapmak amacıyla Pamukkale ilçesine gelmiş olan Aşkın Bakır’ın, profesyonel bir şekilde pilotluğun yanında telefon ticareti yapmakta olduğu, evli ve aynı zamanda 3 tane çocuk babası olduğu bilgisine de ulaşıldı.