Denizli ilinde yer alan Merkezefendi ilçesindeki kumaş fabrikasında gece çıkmış olan ve 3 saat devam eden çalışmayla söndürüldüğü açıklanan yangın esnasında hasarın, 4 milyon Türk Lirası olduğu ifade edildi. Fabrikanın ise çıkan yangından sonra kullanılamaz bir duruma gelmesinden dolayı 60 tane çalışanda işsiz kalmış oldu.

Zafer Mahallesi’nde yer alan kumaş katlama fabrikası içerisinde, saatler 01:00 civarında, halen tespit edilemeyen bir sebeple yangın çıktı. Tesiste yer alan tonlarca kumaş ile birlikte polyester malzemelerden dolayı bu alevler, kısa zaman içinde büyüdü. Çevre sakinleri tarafından yapılan ihbarlardan sonra itfaiye ekipleri, bu bölgeye hızlı bir şekilde sevk edildi. İtfaiye ekipleri, bu yangına, kapalı bir alanda çıkmasından dolayı tesisin dışında yer alan kepenklerle birlikte duvarları kırarak, müdahale etmeye başlayabildi. Tesisin 6 farklı noktasından müdahale etmeye başlayan ekipler, alevleri ise yaklaşık olarak 3 saat devam eden müdahale sonucunda tamamen söndürdü. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla araştırmalar devam ettiriliyor.

Gece olduğunda çıkan bu yangının büyüklüğü ise, gün ağardıktan sonra ortaya çıktı. Kullanılamaz bir duruma gelmiş olan fabrikada, yer yer bazı çökmelerin meydana gelmiş olduğu da açık bir şekilde görüldü. Fabrika içerisinde çalışan 60 kişi de kurumun işleyemeyecek bir duruma gelmesinden dolayı işsiz kaldılar. Fabrika sahibinin adına açıklama gerçekleştiren Ahmet Baştürk isimli bir yakını, yangın esnasında 4 milyon Türk Lirası tutarında bir hasarın meydana geldiğini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Şubesinin Müdürü görevindeki İsa Bay da yangına 25 tane araç ve 50 kişiden oluşan bir personelle müdahale edilmiş olduğunu söyledi.