Gitmiş olduğu kafede yan masada oturmakta olan başörtülü bayanları ”Sizin yeriniz buralar değil, siz Arabistan’a gidin!” ifadelerini kullanarak taciz etmiş olduğu ileri sürülen oyunculardan Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturma bitirildi. Çakır’ın ise ”halkın bir bölümünü din ile mezhep farklılığına dayanıp aşağılamaktan” dolayı 1 seneye kadar hapsi talep ediliyor.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın yapmış olduğu haberine bakılırsa, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı oyunculardan Deniz Çakır’ın, 1 kafe içerisinde karşılaşmış olduğu başörtülü durumdaki kadınları taciz ettiği iddiası ile alakalı soruşturmayı bitirdi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun hazırlamış olduğu bu iddianame içerisinde, 30 Aralık tarihinde yaşanmış olan olayda Çakır’ın yan tarafındaki masasında oturmakta olan başörtülü durumdaki kadınları ‘Sizin yeriniz buralar değil, siz Arabistan’a gidin!” ifadelerine yer vererk taciz etmiş olduğu belirtildi.

İddianame içerisinde ”Halkın bir bölümünü sosyal sınıf ile birlikte mezhep, din, cinsiyet ve de bölge farklılığına dayanıp alenen aşağılama suçunu işlemiş olduğu anlaşılmıştır” ifadelerine açık bir şekilde yer verildi. Bahsi geçen bu suç dahilinde ise, Çakır’ın 1 seneye kadar hapsi talep edildi. Oyuncu, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi içerisinde hakim karşısına çıkmış olacak.