Denizli ilinin Acıpayam ilçesi içerisinde 5,5 büyüklüğüne meydana gelen depremde zarar görmüş olan ve yıkılma tehlikesi bulunduğu açıklanan minarenin külah bölümü, itfaiye ekipleri tarafından indirildi.

Acıpayam ilçesi içerisinde 20 Mart’ tarihinde gerçekleşen depremin sonrasında AFAD ile birlikte Türk Kızılay ilk sırada olmak üzre ilgili kurumların çalışmaları halen devam ediyor.

AFAD tarafından 1.080 tane çadırın kurulmuş olduğu bu bölge içerisinde Türk Kızılay, mobil mutfak sayesinde 3 öğün yemek dağıtımı yapıyor. 2.910 tane battaniyenin dağıtılmış olduğu deprem bölgesi içerisinde vatandaşların ısınma ihtiyaçları da karşılanmakta.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilileri tarafından ilgili kurumlar ile hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bölgede yıkılmış olan evlerle hasarlı ve ağır hasar bulunan yapılar tespit edilmekte.

Alaattin Mahallesi’nde yer alan Donallar Camisi’nin minare kısmında da depremden dolayı çatlaklar meydana geldi. Deprem esnasında zarar görmüş olan ve yıkılma tehlikesi olduğu açıklanan 43 metre yüksekliğe sahip minarenin külah bölümü, itfaiye ekipleri tarafından söküldü ve aşağıya indirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Acıpayam Şubesinin ekipleri, 43 metre yüksekliğe sahip minarenin külahını indirebilmek amacıyla ilk önce çevre güvenliğini aldı. Daha sonrasında ise ekipler, sepetli itfaiye merdiveniyle yukarıya çıkıp, minarenin külahını halat yardımıyla yukarıya uzatılmış olan başka bir tane vince bağlayıp külahı olduğu yerden söktü. Vinç yardımı ile birlikte minarenin cam bölmeye sahip külahı yerinden kaldırılıp güvenli bir biçimde aşağıya indirildi.

Kent içerisinde, güvenlik şeridine alınmış olan hasarlı yapılarla alakalı çalışmalar devam ediyor.