Gülben Ergen’in şikayette bulunması üstüne, açılmış olan dava içinde mahkeme; ”kişilerin özel yaşamına yönelik görüntüleri hukuka aykırı bir şekilde ifşa etmek” suçu sebebiyle Erhan Çelik’e 2 senelik hapis cezası verdi. Mahkeme ise bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması için çevirdi. Mahkeme, Erhan Çelik’in 5 senelik denetim süresine tabi tutulması içinde hükmetti.

Erhan Çelik’in sosyal medya üzerinden paylaşmış olduğu fotoğraflardan dolayı Gülben Ergen’in şikayette bulunması üzerine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’le ilgili olarak ”Zincirleme sureti ile özel yaşama yönelik görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçu sebebiyle 2.5 seneden 8 sene 9 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açmıştı.

İstanbul Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi içerisinde bugün görülmüş olan duruşmaya Gülben Ergen’in avukatı görevinde bulunan Emek Emre ile birlikte Erhan Çelik’in avukatı görevinde bulunan Zühal Akbel katılım gerçekleştirdi. Mahkeme ise davanın karara bağlanmış olduğunu ifade ederek, Erhan Çelik’e ”kişilerin özel yaşamına yönelik görüntüleri hukuka aykırı bir şekilde ifşa etmek” suçundan dolayı 2 senelik bir hapis cezasını verdi. İyi hal indirimi yapmış olan mahkeme bu cezayı ilk önce 1 sene 8 aya kadar indirdi. Mahkeme ayrıca Erhan Çelik’in kişilik özellikleri ile birlikte mahkeme içerisinde tutum ve de davranışlarını göz önünde bulundurup mahkumiyet hükmünün geri bırakılması konusunda karar verdi. Mahkeme ayrıca, Erhan Çelik’in 5 senelik denetim süresine tabi tutulması içinde hükmetti.