31 Mart yerel seçimlerinden dolayı Denizli ili içerisinde sandığa gidememekte olan onlarca sayıdaki engelli ve yatalak durumdaki hastaların ayağına kadar sandıklar gitti.

Kent içerisinde oy verme işlemleri Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlemiş olduğu gibi saatler 08:00’i gösterirken başladı. Oy verme işlemiyle beraber kent içerisinde yaşamını sürdüren ve kendi olanaklarıyla oy kullanamayacak durumda bulunan engeli ve yatalak durumdaki hastalara özel olarak seyyar ve gezici durumdaki sandıklar devreye girmiş oldu. Merkezefendi İlçe Seçim Kurulu’na bağlı durumda bulunan seçim görevlileri kendilerine özel olarak tahsis edilmiş olan araçlarla sandıkları oy kullanmakta zorlanacak durumda bulunan vatandaşların evlerine götürüp oylamaya katılmalarını sağladı. Gezici sandık görevlileri için bir tane polis memuru da eşlik etti. Görevli olanları sandık başkanı gözetimi ile birlikte sandık ve de seyyar oy kullanma kabiniyle beraber engelli ve hasta durumdaki vatandaşların oylarını kullanabilmelerini sağladı. Onlarca sayıdaki vatandaşın oy kullanabilmesini sağlamış olan ekiplerin bir başka adresi ise Bahçelievler Mahallesinde yer alan 3.060 sokakta yaşamını sürdüren ve 5 tane beyin ameliyatı geçirdikten sonrasında ise engelli durumuna gelmiş olan 36 yaşında bulunan Fatma Salınan’dı.

Sandık görevlileri ise Salınan’ın evinde kalmış olduğu odaya kadar çıkıp annesi Altın Ercasim’in yardımlarıyla oyunu kullanmasını sağlamış oldu. Gezici durumdaki ekip oy kullanımın hemen sonrasında gelmiş oldukları araçla beraber bu evden ayrıldılar.