Denizli Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için çevre bilincini aşılayabilmek ve çevre hususunda duyarlılığı arttırmak maksadıyla başlatmış olduğu eğitim çalışmalarını da ara vermeden devam ettiriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çevre Koruma ile Kontrol Dairesinin Başkanlığı, öğrenciler için çevre bilincini aşılayabilmek ve çevre hususunda duyarlılığı çok daha fazla arttırmak maksadıyla başlattığı çevreyle alakalı eğitimlerini uygulamaya ara vermeden devam ediyor. Bunun dahilinde ise Çevre Koruma ile Kontrol Dairesinin Başkanlığı Honaz İlçesinde yer alan Kızılyer Hüseyin Avni Özden İlkokulu içerisinde bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Bu özel programa ise, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinin Başkanı görevinde bulunan Naciye Kapukıran, Kızılyer Hüseyin Avni Özden İlkokulunun öğretmenleriyle birlikte öğrencileri katılım gerçekleştirdi. İklim değişikliği ile birlikte çevre kirliliğine sebep olan faktörler, çevrenin tam olarak nasıl korunması gerekli olduğu, atık çeşitleri, katı atıkları azaltabilmek amacıyla neler yapılabilecek olduğu, geri dönüşümün yararları ve sıfır atık hususu hakkında bilgilendirilmiş olan öğrencilere Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinin Başkanlığı tarafından, ”Çevre ile Atık Yönetimi” hususunda da özel bir sunum gerçekleştirildi. Öğrencilerin çok büyük bir ilgi göstermekte olduğu eğitim sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi2nin tarafından hazırlanmış olan yapboz ile birlikte tişört hediye edilmiş oldu.