Denizli ilinin yetiştirmiş olduğu önemli değerler arasında yer alan, Türk Halk Müziği Sanatçılarından Özay Gönlüm, 19. ölüm yıl dönümü içerisinde Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde yer alan heykelinin başında anıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu özel anma töreni için Denizli Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Gökoğlan, Tavas Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan AK Partili Turhan Veli Akyol, Kızılcabölüklüler Vakfının Başkanı görevinde bulunan Osman Erkli ve de çok fazla sayıda vatandaş katılım gerçekleştirdi. Tören ise, Denizli ilinin halk kültürüyle birlikte ezgilerini bütün dünyaya tanıtmış olan halk ozanlarından Özay Gönlüm’ün heykelinin önüne çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunulmuş olması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlamış oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Gökoğlan, Özay Gönlüm’ü vefat etmesinin 19. senesinde de saygı ve rahmetle anmakta olduklarını ifade ederek; ”Yalnızca Denizli ili içerisinde değil dünyaya gelmiş olduğu Kızılcabölük Mahallesi içerisinde de çeşitli etkinlikler düzenleyerek gelecek kuşaklara mirasını aktarmayı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Özay Gönlüm bizim kentimizin ve ülkemizin yetiştirmiş olduğu çok önemli bir yetenektir. Düşünün bir 3.500 taneye yakın derleme ve 250 taneye yakında TRT repertuvarına eser kazandırabilmiş özel bir sanatçı. Kendisini ise gelecek kuşaklara anlatabilmeye ve onun kazandırmış olduğu değerleri yaşatmaya hiç bir şekilde ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.