Dizi içerisinde oynamakta olduğu Daenerys Targaryen isimli rolüyle çok büyük bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran güzel oyunculardan Emilia Clarke seneler sonrasında bir itirafta bulundu. Güzelliğinin yanı sıra oyunculuğuyla birlikte de büyülemeyi başaran oyuncu, 2 defa beyin rahatsızlığı geçirmiş olduğunu ve bundan dolayı ameliyat olduğu açıklamasını yaptı.

Dizi içerisinde Daenerys Targaryen isimli role hayat veren İngiliz asıllı aktrist, 2011 senesinde beyninde hayati bir tehlike yarattığını belirttiği bir damar genişlemesi tespit edilmiş olduğunu ve bundan dolayı da ameliyat olduğunu ifade etti. Ameliyattan hemen sonra konuşma yetisini yitirdiğini ifade eden Clarke bununla alakalı olarak; ”En kötü durumdaki dönemlerimdi, fişi çekmeyi istedim. Hastane personellerinin ise ölmeme izin vermelerini çok fazla istedim” şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Yeteri kadar iyileştikten sonrasında ise dizinin 2. sezon çekimlerine başlamış olduğunu ifade eden İngiliz asıllı aktrist, ”Genel olarak kafası fazlasıyla karışık ve çok halsiz bir haldeydim. Bu sebepten dolayı da öleceğimi düşünmüştüm” ifadeleriyle konuştu. 2013 senesinde bu defa da beyninin öteki tarafında bir damar genişlemesi tespit edilmiş olan Clarke bir defa daha ameliyata girmiş olduğunu fakat kafatasının da açılmış olduğu bu ameliyatın daha da zor geçmiş olduğunu belirtti.

O dönemlerde bir tane muhabirin sorusu üstüne iddiaları kabul etmediğini açıklayan Emily Clarke yaşamış olduklarını da; ”Bütün çocukluk dönemimdeki hayallerim gerçekleşmiş gibi iken, nerdeyse aklımı ve sonrasında yaşamımı yitiriyordum. Bu hikayeyi de herkese açık bir şekilde söylemedim, ancak şimdi bunun zamanı” şeklindeki sözleri ile paylaştı.

32 yaşında bulunan Emily Clarken, Game of Thrones isimli fenomen dizide ”Ejdarhaların Anası” şeklinde de bilinmekte olan Daenerys Targaryen isimli karaktere can veriyor.