Denizli Büyükşehir Belediyesinin dar gelire sahip kadınların kendilerine gelir getiren faaliyette bulunmaları için destek olmasını sağlayabilmek maksadıyla 2009 senesinde hayata geçirmiş olduğu ‘‘Mikrokredi Ofisi’’ bugüne kadarki zamanda binlerce sayıdaki kadının yaşamına dokunmayı başardı. Büyükşehir’in Mikrokredi Ofisi geçtiğimiz 10 sene içerisinde kendi işini kurmuş olan 7.530 tane kadına 12 milyon lira tutarından daha çok mikrokredi ödemesi yaptı.

Kendisine ait olan işini küçük sermayelerle kurarak, ev ekonomisine katkı sağlamayı talep eden kadınlara destek olabilmek amacıyla 2009 senesi içerisinde kurulmuş olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin Mikrokredi Ofisi, kadınların yaşamına dokunmaya ara vermeden devam etmekte. Denizli merkez ile bütün ilçelerde yaşamını sürdüren kadın girişimcilere mikrokredi sağlamakta olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin Mikrokredi Ofisi, geçtiğimiz 10 senede 7.530 tane kadın girişimciye 12 milyon lira tutarından daha çok kredi sağladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’yla birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortaklığı ile birlikte yürütülmekte olan projeyle bugüne kadar binlerce sayıdaki kadının yaşamı değişirken, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Mikrokredi Ofisinin girişimci sayısıyla beraber Ege Bölgesinde öncü olduğuna dikkat çekilmiş oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Osman Zolan, kadınlara yönelik olarak pozitif ayrımcılık yapmayı sürdürdüklerini de ifade ederek, projeyi ilk gün itibariyle çok fazla önemsemekte olduklarını söyledi.