Geçmiş olduğumuz Salı gününde rahatsızlanıp kaldırılmış olduğu hastanede yaşamını yitiren usta oyunculardan Erdoğan Sıcak, Ataköy 5. Kısım Camii içerisinde kılınmış olan cenaze namazının hemen sonrasında son yolculuğuna uğurlanmış oldu. Senelerini sahneye vermiş olan usta durumdaki sanatçının cenaze törenine ise sanat dünyasından sadece birkaç isim haricinde gelenin bulunmaması da çok fazla dikkat çekmiş oldu.

Bir zamandan beri KOAH tedavisi görmekte olan ve geçmiş olduğumuz günlerde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmış olan ve gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın kurtarılamamış durumdaki usta sanatçılardan Erdoğan Sıcak’ın bugün son yolculuğuna uğurlanmış oldu. Sıcak’la alakalı olarak ilk tören ise kurucusu durumda bulunduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği içerisinde gerçekleştirildi. Sıcak’ın cenazesi ise daha sonrasında cenaze namazıyla alakalı olarak Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirilmiş oldu. Sıcak’ın cenaze törenine yakınlarıyla birlikte sevenleri katılım gerçekleştirirken cenaze törenine sanat dünyası içerisinden birkaç isim haricinde gelenin bulunmaması çok fazla dikkat çekmiş oldu. Sıcak’ın cenazesi burda kılınmış olan cenaze namazının hemen sonrasında ise Yedikule Mezarlığı’na götürülmüş oldu.

Sıcak’ın fazlasıyla önemli bir isim durumda olduğunu ve kendisi ile senelerini sahnede geçirmekte olduğunu açıklayan Usta oyunculardan Selahattin Taşdöğen ise; ”Yapabilecek bir şey bulunmuyor tabi ki de üzüntülü olan bir gün, beklememekte olduğumuz bir anda gelişmiş bir şey. Benim içinde fazlasıyla önemli olan bir insandı, 36 sene boyunca aynı tiyatro içerisinde sahneyi paylaştık. Sürekli iyi günlerimiz yaşandı, hiç bir şekilde kötü günümüzde olmadı. Kendisi ise İstanbul Efendisi şeklinde tabir etmiş olduğumuz kişiler bulunmaktadır. Son örneklerinden biriydi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Yalçın Menteş, ondan daha öncesinde Ayşen Gruda azaldık ve kısmet bu şekildeymiş, mekanı da cennet olsun” ifadelerine yer verdi.