Ülkemizin önde gelen bariton sanatçıları arasında yer alan Sedat Öztoprak yaşamını yitirdi. Öztoprak’ın yaşamını kaybettiği haberini yakın arkadaşlarından biri olan tenor Hakan Aysev, Instagram hesabı üzerinden açık bir şekilde duyurdu.

Hakan Aysev acılarını ise şu şekilde dile getirmiş oldu; ‘Çok değerli durumdaki bariton, can arkadaşım Sedat Öztoprak’ı yitirdik. Çok ama çok üzgünüm. Bütün sevenlerininde başı sağolsun.’

SEDAT ÖZTOPRAK Kim?

İstanbul ili içerisinde dünyaya gelmiş olan Sedat Öztoprak, konservatuvara girdiğinde soprano Belkıs Aran’ın öğrencisi şeklinde şan eğitimine başlamıştı. Mezuniyetinden hemen sonrasında ise İtalyan hükümetinin bursu ile birlikte İtalya’nın Siena kentinde yer alan Chigiana Müzik Akademisi içerisinde masterla ilgili çalışmalarını Profesör Daniel Ferro’yla beraber gerçekleştirmiş oldu. Ferro’nun ise bu sanatçıyı New York ‘a davet etmiş olmasına karşın İstanbul ili içerisinde Don Giovanni operasına katılarak Don Giovanni rolünü söyleyebilmek amacıyla yurda dönüş yaptı. Türk operası içerisinde çok önemli bir yeri bulunan Robert Wagner’la da çalıştı ve çok fazla sayıda opera seslendirmiş oldu. 1990 senesi içerisinde, Avusturya’nın başkenti olan Viyana’da gerçekleştirilen ve dünya üzerindeki en önemli şan yarışmalarından bir tanesi olarak öne çıkan 9. Uluslararası Belvedere ile Viyana Şan yarışması kapsamında Radyo – Televizyon Büyük Ödülü’nü almayı başardı. Yarışma içerisinde öte yandan kendi klasmanı üzerinde en iyi Verdi yorumcusuyla birlikte birincilik, yarışmanın genel klasmanı içerisindeyse 640 kişinin arasından, 2. ödülüyle birlikte kendi grubunda 1. ödülü alıp Türk opera tarihinde bir ilke imza atmış oldu.