Sevgilisi Ahmet Kural ile şiddet gerekçesini göstererek mahkemelik durumda bulunan şarkıcılardan Sıla dünyanın gündemine oturdu.

Şarkıcılardan biri olan Sıla ile Oyunculardan Ahmet Kural kavgası, Türkiye’nin hemen sonrasında dünya gündemine geldi. Sıla sevgilisi olan Ahmet Kural’ın kendine şiddet uygulamakta olduğunu ileri sürmüş, geçmiş olduğumuz ekim ayında ise dava açmıştı. Popçu, Amerika’da yer alan Washington Post isimli gazeteye de haber oldu.

”Türkiye’nin aile içindeki şiddet hususundaki suskunluğuna son verebilmek amacıyla pop yıldızı kendi hikayesini açık bir şekilde anlattı” başlığına sahip olan özel makale içerisinde Türkiye’de yer alan kadına karşı şiddet olaylarındaki artış örnekleriyle beraber masaya yatırılmış oldu.

Gazete ayrıca, Sıla’nın kariyerini riske atıp açmış olduğu bu özel davanın şiddet görmekte bulunan Türk kadınlarına sessiz kalmamaları hususunda bir örnek teşkil ettiğini de açık bir şekilde ifade etti.

Sıla, Ahmet Kural’ın kendine şiddet uygulamakta olduğu iddiası ile beraber davacı olmuştu. Daha sonrasında Ahmet Kural’ın komşusu ise Sıla’nın şiddet görmekte olduğuna yönelik tanıklık yapmıştı. Ahmet Kural ise Sıla’nın lehine tanıklık yapmış olan komşusundan da ”Benim o şekilde bir komşum yok” deyip şikayetçi olmuştu. Mahkeme de Ahmet Kural için ”yalancı tanıklık” sebebiyle bir takipsizlik kararı çıkarttı.