Kolombiya asıllı şarkıcılardan Shakira, İspanya içerisinde hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından ötürü mahkeme tarafından başlatılmış soruşturma dahilinde ifade vermesi için çağrıldı.

İspanya’da yer alan EFE ajansının yapmış olduğu haberine bakılırsa, Barselona’da yer alan Esplugues de Llobregat isimli mahkemedeki 2 nolu bölüm hakiminin, mali savcılıklar tarafından Shakira ile alakalı yapılmış dava açma başvurusunu kabul etmiş olduğu açıkça bildirildi. Soruşturma dahilinde 12 Haziran tarihi içerisinde Kolombiya asıllı şarkıcının mahkemeye ifade vermesi için çağrıldığı ifade edildi. Mahkemenin kaynakları, Shakira’nın hakkında açılmış olan soruşturmaya yönelik olarak İspanyol adli kurumları ile iş birliğine hazır bir durumda olduğunu iletmiş olduğunu da ifade etti.

Savcılığın sunmuş olduğu iddianame içerisinde, Shakira, İspanya içerisinde vergi ödememek amacıyla oturumunu Bahama Adaları’nda göstermek ile ve 2012 ila 2014 senelerinde toplam olarak 6 tane mali suç işleyip 87 milyon Türk Lirası tutarında bir vergi kaçırmak ile suçlanmakta. Savcılığa bakılır ise, 2012 ila 2014 seneleri içerisinde Barcelona asıllı futbolculardan Gerard Pique ile beraberliğinden ötürü İspanya’da yaşamış olduğu ve Esplugues de Llobregat içerisinde bir ev satın almış olduğu tespit edilmiş olan Shakira’nın bu ülkenin içinde de vergi ödemesi yapması gerekli. İspanya’nın yasalarına bakılırsa 6 aydan daha çok İspanya’da kalmış olan bir vatandaş, kesinlikle vergi mükellefi sayılmakta.