Denizli ili içerisinde yürümede güçlük çektiğinden dolayı hayvan barınağına götürülmüş olan ve burda da röntgeni çekilmiş olan sokak kedisinin midesine bakıldığında, bir tel toka yer aldığı tespit edildi. Veteriner hekimlerin tarafından ameliyat edilmiş olan sokak kedisi, sağlığına kavuşmuş oldu.

Yürüme konusunda güçlük çekmiş olan bir sokak kedisi geçtiğimiz hafta bir tane hayvansever tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Sokak Hayvanlarının Barınma, Rehabilitasyon Merkeziyle Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü. Burda yer alan veteriner hekimlerin tarafından tedavi altına alınmış olan bu kedinin sağ arka ayak kısmında yumuşak dokunun zedelenmesi olduğu tespit edildi. Röntgeni çekilmiş olan kedinin midesine bakıldığındaysa tel toka bulunmuş olduğu tespit edildi. Kedi, Sokak Hayvanlarının Barınma, Rehabilitasyon Merkezindeki veteriner hekimler arasında yer alan Hasan Kılınç ile birlikte Celal Tekelioğlu ve de Ali Nail Değirmenci’nin tarafından ameliyata alınmış oldu. Midesinde yer alan tel toka ise başarılı bir şekilde çıkartıldı. Sağlığına kavuşmuş olan kedi, barınak içerisinde bakım altına alındı.

Veteriner görevinde bulunan Hasan Kılıç, ”Şeker” adını vermiş oldukları kedinin sahiplenilmeyi beklemekte olduğunu da ifade edip; ”Kediler, yabancı durumdaki cisimlere eğimi bulunan hayvanlardır. Cisimleri koklmaya başlamak, yalamak ve hatta tadına bakmayı da isteyebilirler. Kedi beslemekte olanlardan, kedilerin basit bir şekilde yutabilecek olduğu toplu iğne ile birlikte peçete ve kalem benzerindeki küçük cisimleri ulaşılabilecek durumdaki yerlere bırakmamalarını istemekteyiz” ifadeleriyle konuştu.