Denizli ili içerisinde, Süleyman Özcan (44), karaciğer yetmezliğinden dolayı hastanede bulunan annesi Nazire Özcan’a (64) can aşısı olmayı başardı. Anne olan Nazire Özcan, oğlunun karaciğerinin bir bölümünün nakledilmesi ile yaşama tutundu.
Pamukkale ilinin Akhan Mahallesi içerisinde yaşamını sürdüren Nazire Özcan’a, Pamukkale Üniversitesinin Hastanesi’ne gittiğinde (PAÜ) gerçekleştirilen muayeneyle beraber tetkiklerin hemen sonrasında, karaciğer yetmezliğiyle alakalı teşhis konuldu. Hastalığın son evresi içerisinde olduğu tespit edilen Özcan’ın karaciğer nakli gerçekleştirilmesinin gerekli olduğu ifade edildi. Annesinin durumunu öğrenmiş olan Süleyman Özcan ise, gönüllü bir şekilde donör oldu.

Yapılmış olan tetkikler esnasında Süleyman Özcan’ın nakil amacıyla tamamen uygun olduğu tespit edildi. Geçmiş olduğumuz salı gününde Pamukkale Üniversitesinin Organ Nakli Merkezi içerisinde Doçent Doktor Ali Kağan Gökakın başkanlığında yer alan ekip tarafından, 8 saat boyunca devam eden ameliyat ile, oğul Özcan’dan alınmış olan karaciğerin parçası, annesi olan Nazire Özcan’a nakil edildi. Bunun sayesinde yaşama tutunmuş olan anne Özcan, oğluyla beraber taburcu edileceği günü beklemeye başlamış oldu.

Doçent Doktor Ali Kağan Gökakın ise, Nazire Özcan’ın karaciğer yetmezliğinden dolayı son evrede bulunmakta olduğunu da ifade ederek, yaşamını devam ettirebilmesi amacıyla, gönüllü bir donör olmayı kabul eden oğlunun karaciğerinin bir parçasını nakil etmiş olduklarını ifade etti.