Ünlü şarkıcılardan Sibel Can’a 2. el otomobilin 0 bir şekilde satılması davasıyla alakalı yeni bir gelişme yaşanmış durumda. Duruşmanın savcısı otomobili satmış olan firmanın sahibi Şahin Mehmet Çelik’le alakalı olarak beraat istemiş olduğu mütalaasını değiştirdiğini açıkladı. Gebze Gümrük Müdürlüğü tarafından gelmiş olan yazı ve belgeleri dikkate almış olduğunu ifade ederek mütalaasını değiştirmiş olduğunu ifade eden savcı, sanık Çelik’le alakalı olarak ”Nitelikli dolandırıcılık” suçu sebebiyle 3 seneden 10 seneye kadar hapis cezası istedi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen bu duruşmaya, tutuksuz bir şekilde yargılanmakta olan sanıklardan Şahin Mehmet Çelik ile birlikte şikayetçilerden Sibel Can katılmadı ancak tarafları ise avukatları temsil ettiler.

Önceki duruşma esnasında sanıkla alakalı beraat kararının verilmesini isteyen savcılardan Enver Fatih Çimrin, Gebze Gümrük Müdürlüğü tarafından gelmiş olan yazıyla birlikte belgeler üstüne esasla alakalı görüşünün değişmiş olduğunu ifade etti. Savcı değiştirmiş olduğu mütalaası içerisinde, Gebze Gümrük Müdürlüğü’nün paylaşmış olduğu yazısına yer verip aracın sıfırmış gibi beyan edilip gümrükten giriş işlemlerinin yapılmış olduğunu, fakat daha sonrasında Gümrük ile Ticaret Müfettişlerinin incelemesi sonrasında aracın 2. el olduğunun anlaşılmış olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Amerika’da yer alan firmanın da faturada arabanın 2008 model şeklinde yazmış olduğu, fakat sanığın aracı sattığı esnada faturayı 2009 model şeklinde kesmiş olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Mütalaa içerisinde, sanığın gizlenmiş olan bilgiler ve aldatmacalar ile gerçeğe aykırı bir şekilde 2008 model ve daha önceden kullanılmış durumdaki aracı 2009 model ve 0 bir şekilde araç olduğunu ifade ederek Sibel Can’a satıp ”Nitelikli dolandırıcılık” şeklindeki suçu işlemiş olduğu anlatıldı. Savcı ayrıca, sanığın TCK’da yer alan 158/1-h maddesine bakarak 3 seneden 10 seneye kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sibel Can’ın avukatı görevinde bulunan Bülent Ernas, mütaalaya katılmakta olduklarını ifade ederek sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanıklardan Şahin Mehmet Çelik’in avukatı görevinde bulunan Çağatay Uygun ise daha önceki beraat yönünde çıkan mütalaaya göre savunma hazırlamış olduklarını ifade ederek zaman istedi. Mahkemenin heyeti ise, sanık avukatı için son savunmasını yapması amacıyla zaman verip duruşmayı erteleme kararı aldı.