Usta sanatçılardan biri olan Barış Manço, ölümünün 20. senesi içerisinde sevenleri tarafından hiç bir şekilde unutulmadı. Manço’nun Kadıköy Moda’da yer alan ve müzeye çevrilmiş durumdaki evini yaklaşık olarak 2.000 kişi ziyaret etti. Barış Manço yapmış olduğu işler ile birlikte Türkiye’nin dünyaya açılmakta olan önemli adlardan bir tanesi olmayı da başarmıştı.

Bugün ise usta sanatçılardan Barış Manço’nun vefat etmesinin sonrasında tam 20 sene geçti. Bütün Türkiye içerisinde olduğu gibi dünyanın değişik ülkelerinde de çok fazla tanınmakta olan sanatçının Moda’da yer alan evi, ölüm yıldönümü içerisinde hayranlarından çok büyük bir ilgi görmüş oldu.

Kadıköy Belediyesi ile birlikte ailesinin çabalarıyla daha önceki senelerde müzeye çevrilmiş olan ev, 31 Ocak tarihinde saat 00.00’a kadar ücretsiz bir şekilde ziyaret için açıldı. Sanatçının hayranları ise gecenin geç saatlerine kadar Manço’nun evini gezip, ondan kalmış olan hatıraları net bir şekilde gördü.

BARIŞ MANÇO KİM?

2 Ocak 1943 tarihi içerisinde İstanbul’da dünyaya geldi. Sahneler ile de ilk defa 1958 senesi içerisinde Galatasaray Lisesi içinde öğrenciyken tanışmış oldu. Galatasaray Lisesini bitirdikten hemen sonra yüksek öğrenimini bitirmek amacıyla Belçika’da yer alan ”Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. Grubu olan ”Kurtalan Ekspres”le birlikte Türkiye ile birlikte yurtdışında pek çok ülke içerisinde konserler verdi. Yapmış olduğu 200 taneden çok bestenin sayesinde 12 tane altın ve 1 tane platin albüm kazanmış oldu.