Denizli ilinin Sarayköy ilçesi içerisinde 7 dönemden beri Bala Mahallesi’nde muhtarlık yapmaya devam eden Salih Büyüktarakçı (90), 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için tekrardan aday oldu. 35 seneden beri mahallesine hizmet etmekte olan Büyüktarakçı, kendisini hala çok genç hissetmekte olduğunu ifade ederek, seçimler içerisinde çok iddialı olduğunu ifade etti.

Sarayköy ilçesinin Bala Mahallesinde Muhtar görevinde bulunan Salih Büyüktarakçı, 35 seneden beri mahallesinin muhtarlık görevini yürütmeyi sürdürmekte. 1983 senesi içerisinde Sarayköy Vergi Dairesi içerisinden emekli olmuş bulunan ve muhtar şeklinde mahallesine hizmet etme konusunda bir karar alan Büyüktarakçı, girmiş olduğu seçimi kazanmayı başardı. 5.000 kişinin yaşamını sürdürdüğü mahallenin sevgisiyle birlikte saygısını da kazanmayı başaran Büyüktarakçı, o tarih itibariyle girmiş olduğu muhtarlık seçimlerinin hepsinden büyük bir zaferle çıkmış oldu. 7 dönemden beri mahallesine çalışmayı sürdüren ve okul ile birlikte yol, cami benzerindeki pek çok hizmetin mahallesine getirilebilmesini sağlamış durumdaki Büyüktarakçı, 31 Mart yerel seçimleri içinde tekrardan aday olduğunu duyurdu.

35 seneden beri her sabah saatler 08:00’i gösterirken yaklaşık olarak 20 metrekare büyüklükteki muhtarlık binasına gitmeyi sürdüren ve işinin başına geçmiş olan Büyüktarakçı, mahalle sakinlerinin evrak işleriyle alakalı olarak mesai harcamakta. Muhtarlık binası içerisinde masa üstü ile birlikte dizüstü bilgisayar üzerinden farklı işlemlerini yapmakta olan Büyüktarakçı, 1985 model olduğu açıklanan daktilosuyla da dilekçelerini yazmakta. Muhtar görevinde bulunan Büyüktarakçı, gün içerisinde yaklaşık olarak 10 saat çalışmakta olduğu muhtarlık binasının camına ise; ”Muhtarlığa devam edeceğim” yazısına sahip bir not yapıştırarak, bir dönem daha bu göreve devam etmek amacıyla bir destek talep etti.