Aydın – Denizli Otoyolunun Projesi, yap – işlet – devret (YİD) modeli dahilinde, bütün isteklilerin arasında kapalı bir şekilde teklif alma usulü ile birlikte 26 Mart tarihi içerisinde ihale edilmiş olacak.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanlığına bağlı bulunan Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete içerisinde paylaşılmış olan özel ilanına bakılır ise, Aydın – Denizli Otoyolunun Projesi, YİD modeli dahilinde, isteklilerin arasında kapalı bir şekilde teklif alma usulü ile gerçekleştirilmiş olacak.

İstekliler ise, ihale ile alakalı dosyasını yarın itibari ile Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı İşletmeler Dairesi Başkanlığı içerisinde ücretsiz bir şekilde görebiliyor olacak. İhaleye katılma konusunda isteği bulunanlar ise, KDV tutarıda dahil olmak üzere 50.000 Türk Lirası tutarına sahip bir bedel ile birlikte ihale dosyası alımı yapabiliyor olacak.

Geçici bir şekildeki teminat tutarı ise 25 milyon lira tutarında bulunan ihale içerisindeki teklifler, 7 gün öncesinden başlayıp ihale gününde saatler 10:00’u gösterene kadarki zaman içerisinde teslim edilmiş olacak.

İhale ise, 26 Mart gününde saatler 10:30’u gösterdiği zaman Karayolları Genel Müdürlüğü içerisinde yapılmış olacak. Bu otoyolun yapılması ise Aydın ile birlikte Denizli ili arasındaki ulaşımı çok daha kolaylaştırmış bir durumda olacak.