Denizli ilinin Tavas ilçesi içerisinde yer alan, 2.420 metrelik yükseklikte bulunan Denizli Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinden dolayı ziyaretçilerin akınına uğramış oldu. Pek çok kişi, yoğun bir şekildeki sisle birlikte tipiye karşın kayak yapmanın keyfini çıkarttı.

Yoğun bir durumdaki kar yağışından dolayı 25 Ocak Cuma gününde yolların kapanmış olduğu ve yaklaşık olarak 200 kişinin mahsur kalmış olduğu Denizli Kayak Merkezi, yollarla birlikte pistlerin yeniden hizmete açılmasının hemen sonrasında ziyaretçi akınına uğramış oldu. Kar kalınlığının 1 metrelik yüksekliğe ulaşmış olduğu, 9 tane de pisti bulunduğu bu tesiste, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelmiş olan yerli turistler, yoğun bir şekilde sisle birlikte tipiye hiç bir şekilde aldırmadan kayak yaptılar. ”Denizli ilinin 2. beyaz cenneti” şeklinde de nitelendirilmekte olan kayak merkezi üzerinde, turistlerden bazıları, telesiyeji kullanarak, kayak yaparlarken, bazıları da kızağa binip, çok eğlenceli zamanlar geçirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bulunan ekipler ise gerçekleşebilecek olumsuzluklara karşın tesislere gitmekte olan yol üzerinde iş makinaları ile çalışma gerçekleştirdi.

Bodrum ilçesinden buraya gelmiş olan Rasim Yüzer ise ilk kez kayak yapmış olduklarını ve soğuğa bu kadar fazla alışkın olmamalarına karşın çok eğlenceli bir şekilde zaman geçirmiş olduklarını ifade etti.