Denizli ilinin Valisi görevinde bulunan Hasan Karahan, 2018 ila 2019 eğitim ve öğretim senesinin 1. dönem değerlendirme toplantısı esnasında okul müdürlerinden, okullarda yer alan öğrencilere; ”İstanbul Türkçesi”ni öğretmeleri konusunda bir talepte bulundu. Vali görevinde bulunan Karahan, okul müdürleri için Türkçe’de hassas bir şekilde davranmalarını isteyip, ”İstanbul Türkçemiz çok daha temiz, akıcı ve de daha berrak. Türkçemizi genç öğrencilerimize öğretip kullandırmamız gerekli” ifadelerine yer verdi.

Merkezefendi’nin Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi’nde yer alan toplantı salonu içerisinde yapılan bu toplantıya, Vali görevinde bulunan Hasan Karahan’ın yanında, İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Mahmut Oğuz, ilçelerde yer alan milli eğitim müdürleriyle birlikte okul müdürleri katılım gerçekleştirdi. Toplantı esnasında okul müdürlerine yönelik olarak konuşma gerçekleştiren Vali görevinde bulunan Hasan Karahan, her bölümün eğitime destek vermesinin gerekli olduğunu ifade ederek, Denizli ilinin eğitim içerisinde başarılı bir durumda olduğunda, bu bahsi geçen başarının herkesin başarısı olduğunu ifade etti. Denizli ilindeki sanayi ile birlikte tarım ve de turizm potansiyeliyle beraber ihracat konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden bir tanesi olmasındaki başarısının eğitim içerisinden geçmekte olduğunu ifade etti.

Toplantı ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yöneticilerinin bölümleri hakkında yapmış oldukları değerlendirmelerin hemen sonrasında ise sona ermiş oldu.