Usta oyunculardan ve aynı zamanda sinema sanatçısı olan Burhan İnce, yaşamını yitirdi. İnce’nin cenazesi ise bugün defnedilmiş olacak.

Bir döneme damga vurmayı başaran ”Mahallenin Muhtarları” isimli dizi ile birlikte ”Çiçek Taksi” adlı dizi içerisinde rol almış olan usta oyuncu ve de sinema sanatçılarından Burhan İnce’nin yaşamını yitirmiş olduğu bilgisine ulaşıldı.

2012 senesi içerisinde yüz felci geçirdikten sonrasında sağlığına kavuşmuş olan usta oyunculardan Burhan İnce, yaşamını yitirdi. Usta durumdaki oyuncunun cenazesi ise bugün Şişli ilçesinde kılınan namazın hemen sonrasında defnedilecek.

Usta tiyatroculardan Burhan İnce’nin vefat etmiş olduğunu duyuran Onur Akay; ”10 yıl boyunca merhum Nejat Uygur ile çalışmış idi… Süheyl Uygur ile birlikte Behzat Uygur’unda hocası sayılırım demekteydi… ‘’Mahallenin Muhtarları’’ isimli diziden ‘‘Çiçek Taksi’’ isimli diziye çok fazla sayıda dizi ve de filmde izlemiş olduğumuz usta tiyatro ve sinema sanatçılarından Burhan İnce’yi yitirdik. 2012 senesi içerisinde yüz felci geçirmiş fakat sağlığına kavuşarak tekrardan sahnelere dönmüş idi. Cenazesi ise bugün öğle namazına müteakip Şişli Camii’nden kaldırılmış olacaktır. Mekânı cennet olsun inşallah.” şeklindeki ifadelere yer vererek İnce’nin Nejat Uygur ile birlikte Süheyl Uygur ve de Behzat Uygur’la seneler öncesinde çekilmiş resimlerini de paylaştı.

16 Şubat 1946 senesi içerisinde dünyaya gelmiş olan Burhan İnce, oyunculuğa ise 1963 senesi içerisinde tiyatro ile birlikte başlamış oldu.. 1964 senesi içerisinde ise, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda ”Fareli Köyün Kavalcısı” ismindeki oyun ile profesyonel tiyatro hayatına başlamış oldu. Ulvi Uras ile birlikte Muammer Karaca ve de Nejat Uygur gibi adlarla çalışma gerçekleştirmiş olan İnce, çok fazla sayıda dizi ile birlikte filmde ve 80 taneden çok tiyatro oyununda da aktif bir şekilde rol aldı.