Denizli ilinde yer alan Pamukkale Üniversitesinde 2. sınıf öğrencilerinden Kübra Asdemir (22), otostop çekerek Türkiye’yi karış karış gezmekte.

Aslen Ankaralı bir tane ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen Kübra Asdemir, yaklaşık olarak 2 senedir başlatmış olduğu otostop macerası ile birlikte Türkiye’nin 4 bir tarafınız araçlara otostop yapıp geziyor. En son ise Ordu ilinin Ünye ilçesine otostop çekerek gelmiş olan Kübra Asdemir; ”Yaklaşık olarak 2 seneden beri aileminde izniyle Türkiye’nin her bir tarafınız dolaşıyorum. En büyük durumdaki hayalimde yurt dışına çıkabilmek” ifadelerine yer verdi.

2 sene öncesinde otostop yolculuğuna başlamış olan Kübra Asdemir; ”Yaklaşık olarak 2 seneden beri olanak buldukça otostop çekerek Türkiye’yi gezmekteyim. Daha yurt dışına hiç bir şekilde çıkamadım. Bu defa Azerbaycan’a kadar gidecektim ancak pasaport probleminden dolayı gidemedim. Bu gerçekleşen gezi benim için sadece Karadeniz turu olacak. 2 yıl öncesinde Güneydoğu Anadolu’dan başlayarak yola çıktım. Daha sonrasında ise Ege ile birlikte İç Anadolu’yu yalnız bir şekilde gezdim” ifadeleriyle konuştu.

Anılarını da açıkça anlatmış olan Asdemir; ”Yaşamış olduğum maceralardan biri ise Afyon ilinden Bolu’ya doğru gitmek üzere yola çıkacaktım. Önümde ise 3 farklı yol seçeneği bulunmaktaydı. Ankara ile birlikte Düzce ve Eskişehir iline kısa mesafeli bir yol bulunmaktaydı. Ben ise hiç kimsenin girmemiş olduğu yerlere girmeyi fazlasıyla severim. Sapa durumdaki bir yola girdim. O yol üstünde ise bir tane at çiftliği bulunmaktaydı. O yol üzerinden at üstünde birisi geldi ve ben hemen elimi kaldırdım. Daha sonrasında beni aldı ve gidecek olduğum yere kadar götürüp bıraktı” ifadeleri ile konuştu.