Tiyatro sanatçılarından biri olan Orhan Aydın, 2016 senesinde ”Nişantaşı kaşarları vatandaşlıktan çıkarılsın” ifadelerini kullanan Ahmet Mahmut Ünlü’yle alakalı olarak ”Susturun bu soysuz iti” dediğinden dolayı yargılanmış olduğu davada para cezasına çarptırılmış oldu.

Sol tarafından yapılmış olan haberine bakılırsa, Bakırköy 23. Asliye Ceza Mahkemesi içerisinde görülmüş olan duruşmada mahkeme de Orhan Aydın’ın ”hakaret” suçu sebebiyle Türk Ceza Kanunu’nun 61. maddesinin dahilinde adli para cezasına çarptırılmasına karar vermiş oldu.

Orhan Aydın savunması içerisinde; ”Şikayetçi durumdaki şahsı ben ilk defa Levent Kırca’nın televizyon skeci içerisinde tanıdım. Daha sonra ise bütün ülke bu şahısla alakalı onlarca haber okumuş oldular. İnsanların inançlarını kullanıp bunun üstünden ticaret yapmakta olan bir simsarla karşı karşıya bulunduğumuzu açıkça anladık. İsmailağa isimli cemaatin bir yürütücüsü olduğunu öğrenmiş olduk. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğü içerisinde soysuzun, soyu tamamen tükenmiş, yozlaşmış, toplumsal bir şekilde kötüye giden anlamlarına gelmiş olduğunu görmekteyiz. Yanmamakta olan kefen, yangından ve de depremden korumuş olan su satan bu şahısa ”soysuz it” şeklindeki kelimelerini kullandım. Suçsuzum ve beraatıma karar verilmesini isterim.” ifadelerine yer vermişti.

Karara ise kişisel Twitter hesabı üzerinden tepki göstermiş olan Aydın; ”Cübbeli Ahmet lakabına sahip Ahmet Mahmut Ünlü isimli zata (hakaret etmekten) toplamda 3,500 Lira parayla cezalandırıldım. Zaman artık, din simsarlarının ”okunmuş terlik ve tükürülmüş sakal kılı” satışlarını cami avlusundan yapmakta olanların zamanı! Oysaki gerçek aynı kral gibi çırılçıplak” şeklindeki ifadelerine yer verdi.