Profesör Doktor Celal Şengör’ün organ bağışı ile alakalı yapmış olduğu açıklamalar büyük bir tartışma yaratmış durumda. Katılmış olduğu bir televizyon programı içerisinde organ bağışını hiç bir şekilde doğru bulmadığını ifade edeen Şengör, ”Elin dangalağına vererek onu yaşatacak olmanın bir anlamı yok” ifadelerine yer verdi.

Profesör Doktor Celal Şengör açıklamaları ile birlikte sosyal medyayı adeta salladı. Halk TV kanalında yayınlanmakta olan bir programa katılım gerçekleştiren Profesör Doktor Şengör, organ bağışına karşı da çok sert ifadelere yer verdi. Organ bağışlamanın bir taraftarı olamadığını ifade eden Şengör açıklamasında; ”Taraftar biri değilim. Elin dangalağına vererek onu yaşatmanında hiç bir anlamı bulunmuyor ancak araştırma yapacaklar ise istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma fazlasıyla mühim. Ben duymaktayım osteoloji dersiyle ilgili olarak iskelet bulamamaktalar” ifadeleri ile konuştu.

Ölülerin gömülmesi ile alakalı da çok ilginç açıklamalar yapmış olan Şengör, insanların gömülmeye fazlasıyla meraklı olduğunu ileri sürerek, tarih içerisinde iz bırakmış olan kişilerin mezarlarının nerelerde olduğunun bile bilinmemekte olduğunu ifade etti.

Şengör, sonrasında ise sözlerini şu şekilde sürdürdü; ”Konstantin, Fatih Cami’nin orda bir yerde gömülü ancak nerede, Jüstinyanus Akdeniz Bölgesine hakim. Yahu kardeşim sen gömüleceksin de tam olarak ne olacak, orada kaybolacaksın.”