Geçmiş olduğumuz yıl Eylül ayı içerisinde dünya evine girmiş olan Mert Fırat ve İdil Fırat çifti, Tayland’a gittiler. Çift, tatilleri esnasında fil yetimhanesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

İdil Fırat, yetimhane ziyareti içerisinde çekmiş oldukları resimlerini; ”Bugün yaşamımın en ilginç ve de en keyifli deneyimlerinden bir tanesini yaşadım! Phuket içerisinde bir fil yetimhanesine ziyarete gittik. Burda kurtarılmış durumdaki filler bulunuyor. Çalıştırılmakta olan, turistik geziler ile insan taşıyan ya da sirklerde cambazlık yaptırılmakta olan fillerden şanslı olanlar kurtarılarak buna benzer yetimhanelerde, doğal ortamları içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Bizler bugün filleri sevdik, yemekler yedirdik (mısır ile birlikte bambu ve de dev pilav topu), çamur banyosunu yaptık ve sonrasında temizledik. Ciddi anlamda fazlasıyla güzeller. Özellikle yıkanarak fırçalanmaktan (aynı bir oto yıkaması gibi) fazlasıyla keyif almaktalar. Lütfen artık cambaz gösterilerine hiç bir şekilde gitmeyin, fillerin üstüne binmeyin. Onlara bu yaptıkları ”numaralar” çeşitli işkencelerle öğretilmekte maalesef.” notu ile Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

8 Eylül 2018 tarihi içerisinde Alaçatı’da nikah masasına oturmuş olan Mert Fırat ve İdil Fırat çiftinin geçmiş olduğumuz hafta boşanacak oldukları ileri sürüldü. İdil Fırat, bir tane sosyal medya hesabı tarafından gündeme taşınmış olan iddianın sonrasında Instagram sayfası üzerinde eşi Mert Fırat’ın doğum gününü kutlamış oldu.

İdil Fırat romantik durumdaki bir fotoğrafın alt kısmına ”’Her gün tekrardan aşık olduğum bir adam… İyi ki de doğmuşsun, iyi ki birbirimizi bulabilmişiz. Her günümüz, her yılımız bir öncekinden çok daha güzel bir şekilde geçsin. Seni fazlasıyla seviyorum canım sevgilim…’ şeklindeki notu yazdı.