Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kent Konseyindeki Engelliler Meclisi, Denizli ili içerisinde engellilere hizmet vermekte bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engellilere yönelik eğitim vermeye devam eden okullar içerisindeki öğrenciler ve de ailelerini buluşturma etkinliği yaptı. Beyaz İnci düğün Salonu içerisinde gerçekleşmiş olan 1.100 kişinin katıldığı bu büyük organizasyona, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Osman Zolan ile birlikte eşi Berrin Zolan, Engelliler Meclisinin Başkanı görevinde bulunan Sevil Güngör, yürütme kurulunun üyeleri, derneklerle birlikte okul yöneticileri ve de çok fazla sayıda davetli katılım gerçekleştirdi.

Engelliler Meclisinin Başkanı görevinde bulunan Sevil Güngör, engellilere yönelik olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engellilere yönelik olarak eğitim vermeyi sürdüren okullar içerisindeki öğrenciler ve de aileleri ile beraber hem tanışma hem ise kaynaşmayı istemekte olduklarını ifade etti. İlk defa bu kadar büyük bir organizasyon düzenlenmiş olduğunu da açıklayan Güngör; ”Sürekli olarak yanımızda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı görevinde bulunan Osman Zolan’a, Kent Konseyinin Başkanı görevinde bulunan Ali Değirmenci’ye ve de yürütme kurulunda yer alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Başkan görevinde bulunan Osman Zolan’da, herkesi kucaklamış olan bu organizasyonla alakalı olarak Kent Konseyinin Engelliler Meclisi’ne teşekkür edip, bugüne kadarki zaman içerisinde gerçekleştiği gibi bundan sonraki süreç içerisinde de engellilere yönelik hizmet vermekte olan bütün kamu kurumla birlikte kuruluşların yanlarında olacak olduklarını ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Kent Konseyi Engelliler Meclisinin engellilerin önünde yer alan engelleri kaldırma açısından çok önemli çalışmalara imza atmış olduğunu, bu hususta Türkiye’ye de örnek olmayı başardıklarını açıklayan Başkan görevindeki Osman Zolan, ”Fiziki durumdaki engelleri sevgi ile paylaşarak, el ele verip hep birlikte aşıyoruz. Ancak kalpler ile birlikte zihinlerdeki engelleri aşabilmek fazlasıyla zor. En büyük olan engel sevgisizliktir.” ifadelerine yer verdi.