İran’a yönelik olarak yaptırımların ihlal edilmesi ile alakalı olarak Amerika’da görülmekte olan davanın önemli isimlerinden Reza Zarrab’ın sahibi bulunduğu Büyükçekmece ilçesindeki lüks sitede yer alan 47 tane gayrimenkulün toplamda 25.000 Türk Lirası tutarındaki aidat borcundan dolayı Ebru Gündeş’e hacizle ilgili bir ihbarname yollandı. İhbarname içerisinde Sarraf’ın, Gündeş’te bulunan hakla birlikte alacaklarının 25.000 Türk Lirası tutarındaki bir bölümüne haciz konulmuş olduğu bildirildi. Ünlü durumdaki sanatçı da Sarraf’ın kendinde hak ve alacağı bulunmadığından dolayı hacze itirazda bulundu.

İhbarname içerisinde 25.000 Türk Lirası tutarındaki borçtan dolayı Sarraf’ın Gündeş’in nezdinde bulunan hak ve alacaklarının 25.000 Türk Lirası tutarındaki kısmına haciz konulmuş olduğu ifade edildi. Ebru Gündeş ise avukatı aracılığı ile birlikte İstanbul İcra Müdürlüğü’ne itirazda bulunacak, Rıza Sarraf’ın kendinden herhangi bir şekilde hak ve de alacağının bulunmamakta olduğunu savundu. Bu sebepten dolayı haciz isteğinin yerine getirilememiş olduğunu ifade eden Gündeş, hacizle ilgili karara da itirazda bulundu.

2016 senesinin Mart ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptığı esnada ”İrana yaptırımları delme” konusundaki suçlama ile tutuklanmış olan Rıza Sarraf’ın mahkeme içerisinde ”itirafçı” olmayı kabul etmesinin sonrasında New York içerisinde lüks içinde yaşamakta olduğu ortaya çıkmıştı. Sarraf’ın Büyükçekmece ilçesindeki lüks bir sitede 47 tane daireyle birlikte dükkanı bulunuyor. Sarraf ise, bu bahsi geçen gayrimenkulleri 22 Kasım 2011 tarihi içerisinde üstüne tescil ettirdi. Sitenin ismiyle Sarraf’ın eski firmalarından bir tanesinin isminin aynı olması dikkatleri çekmişti.