Pamukkale Belediyesi’nin ilçeye yapmış olduğu en önemli yatırımlardan bir tanesi Bağbaşı Mahallesi’nde yer alan Pamukkale Kültür Sanat ile Yaşam Merkezi artık bitmek üzere.

Pamukkale Belediyesi tarafından 55 milyon Türk Lirası tutarındaki bütçeyle Bağbaşı Mahallesi içerisinde yapımı süren ve engelsiz bir yaşam merkezi şeklinde planlanmakta olan Pamukkale Kültür Sanat ile Yaşam Merkezi artık bitmek üzere. Arsasının hepsi Pamukkale Belediyesi’ne ait durumda bulunan ve toplam olarak 10.872 metrekare alan içerisinde yükselmeyi sürdüren Pamukkale Kültür, Sanat ile Yaşam Merkezi, 2 farklı blok biçiminde inşa edilmekte. 1984 ila 1989 dönemi içerisinde Denizli Belediye Başkanlığının görevinde bulunup, Denizli iline çok önemli katkıları bulunan Mimarlardan Ziya Tıkıroğlu, Pamukkale Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Hüseyin Gürlesin’le beraber yapımı süren Pamukkale Kültür Sanat ile Yaşam Merkezi içerisinde incelemeler gerçekleştirdi.

Denizli ilinin çok güçlü bir tesisini gezebilme fırsatı bulmakta olduğunu ifade eden Tıkıroğlu, tesisin yalnızca bu bölgeye değil Denizli iline de çok büyük hizmetler verecek olduğuna inanmakta oldukları çok güçlü bir tesis olduğu konusunda açıklama yaptı. Başkan görevinde bulunan Gürlesin’in girişimleri ile birlikte tesise el atılmış bulunmasının cidden çok büyük bir cesaret işi olduğunu vurgulayan Tıkıroğlu, Tesisin bitirildikten sonra kıymetinin bilinmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Tıkıroğlu, tesisi çerisindeki bölümlerle birlikte kademeleri tam bir şekilde geziyle anlayabilmenin olanaklı olmadığını ve tesisin fazlasıyla güçlü bir durumda olduğunu da belirtti.