Denizli ilinin merkezinde 15 sene önce vahşi depolamaya son vermiş olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir statüsünü kazanmış olmasının sonrasında ilçeler içerisinde de vahşi depolamayla ilgili bir mücadele başlatmış oldu. Denizli merkezin yanında 6 tane ilçede ‘‘Katı Atık Bertaraf Tesisi’’ni faaliyete geçirmiş olan büyükşehir aynı zaman içerisinde atıkları ekonomiye de geri kazandırmış oluyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi vahşi durumdaki depolamaya son verebilmek amacıyla 2004 senesi içerisinde Kumkısık Mahallesi’nde yer alan Katı Atık Bertaraf Tesisini hizmete açtı. Kent merkeziyle beraber Sarayköy ilçesi içerisinde toplanmakta olan evsel katı atıkların bertaraf edilmiş olduğu bu tesisle beraber merkezde yer alan vahşi depolamanın önüne geçilmiş bir durumdayken, atıklar ayrıştırılıp ekonomiye tekrardan geri kazandırılmaya başlanmış oldu. Tesise günlük olarak gelmekte olan 700 tonluk evsel atık ayrıştırılıp ekonomiye geri kazandırılmaktayken, çöpten çıkmakta olan metan gazlarından da elektrik elde edilmiş oluyor. Bunların yanı sıra bitkisel atıklardanda kompost gübrenin elde edilmiş olduğu açıklandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir ile ilgili statüsünü kazanmasının hemen sonrasında da çevreye karşı olan duyarlılığını kentin tamamına yaymaya başlamış oldu. Geçmiş olduğumu sene Tavas ile birlikte Kale, Acıpayam, Beyağaç ve de Serinhisar ilçeleri içerisinde toplanmakta olan evsel katı atıkların bir araya toplanarak bertaraf edilecek olduğu Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi resmi bir şekilde hizmete girmişti.