Sokak hayvanlarının yanında vahşi doğa üzerindeki canlılara da şefkat elini uzatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, nesli Türkiye ölçeği içerisinde tehlike altında bulunan yaralı durumdaki kızıl akbabayı tedavi etmiş oldu. Ülkemizin en büyüklerinden bir tanesi olarak bilinen Sokak Hayvanları Barınma ile Rehabilitasyon Merkezi içerisinde tedavi edilmiş olan yırtıcı kuş çok kısa bir zaman sonrasında özgürlüğüne bırakılmış olacak.

Hasta ile birlikte yaralı, kaza atlatmış ve çok kötü bir muameleye maruz kalmış durumdaki sokak hayvanlarının bakımlarıyla birlikte tedavilerini yapmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanlarının Barınma ile Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğa üzerinde yer alan hayvanlara da şefkat elini uzatmakta. Yaklaşık olarak 10 gün öncesinde Çivril ilçesinde yer alan Akdağ’da çobanlar tarafından bitkin bir durumda bulunmuş olan kızıl akbaba tedavi edilmek amacıyla Sokak Hayvanlarının Barınma ile Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Nesli Türkiye ölçeği içerisinde tehlike altında olduğu açıklanan kızıl akbabanın zehirlenmiş olduğu teşhisi koyulmuşken, yırtıcı durumdaki kuş hızlı bir şekilde tedavi altına da alındı. 10 gün sürecek yoğun bir tedavi sürecinin sonrasında sağlığına kavuşturulacak olan kızıl akbabanın kısa bir zamandan sonra doğal yaşamına tekrardan bırakılacak olduğu da ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanlarının Barınma ile Rehabilitasyon Merkezi veterinerleri arasında yer alan Hasan Kılıç, kızıl akbabanın Çivril Akdağ içerisinde çobanlar tarafından bitkin bir durumda bulunmuş olduğunu da ifade ederek; ”Kızıl akbabaya gerçekleştirmiş olduğumuz ilk müdahale esnasında zehirlenmiş olduğu teşhisini koyduk ve bu duruma yönelik müdahaleler gerçekleştirdik. Öncelikle zehrin kana karışmaması amacıyla gerekli olan enjeksiyonları gerçekleştirdik. Daha sonrasında ise destekleyici bir takım tedavilerin uygulamasını yaptık ve sağlığına tekrardan kavuşturmuş olduk. Nesli tehlike altında bulunan bu kızıl akbabayı yeniden doğaya salacağız.” ifadelerine yer verdi.