Yurdun tamamında yaşanmakta olan kötü havadan dolayı, balık fiyatları da çok fazla yükseldi. Denizli Balık Pazarı içerisinde de Hamsinin kilosu 20 Türk Lirası tutarına kadar çıktı.

Deniz içerisinde hava şartlarının çok sert bir şekilde geçmesinden dolayı balıkçı tekneleri balık avlamak amacıyla çıkamamakta. Balığın çok az bir durumda olması balıkların fiyatlarını da yükseltmiş oldu. Fiyatların bu kadar yüksek olmasından dolayı da esnaf iş yapamamakta. Esnaf açıklamalarında, yılbaşına kadarki zaman içerisinde piyasanın çok iyi bir durumda olduğunu fakat, yılbaşından sonra ise bir durgunluk yaşanmakta olduğunu ifade ediyor. Denizlerde çıkan fırtınadan dolayı balıkçıların denize açılamamış olduğunu açıklayan esnaf fiyatlarında geçtiğimiz seneye göre aynı olduğunu aktarıyor, ama vatandaşların alım güçlerinin azalmış olduğunu da ifade ediyor.

Diğer taraftan ise, en fazla satışı gerçekleştirilmekte olan balık çeşitlerinden hamsi ile birlikte sardalyanın kilosu 20 Türk Lirası tutarından, mezgitin kilosu 30 Türk Lirası tutarından, lüferin kilosu 50 Türk Lirası tutarından, levrek balığının kilosu 40 Türk Lirası tutarından, kefalin kilosu Türk Lirası tutarından ve uskumrunun kilosu 25 Türk Lirası tutarından olmak üzere fiyatların değişiklik göstermekte olduğu açıklanırken, Karadeniz palamut balığının adet fiyatının da 30 Türk Lirası tutarında olduğu kaydedildi.