Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ortaklaşa bir şekilde açmış olduğu Kestane Şekeri Üretim Tesisi’nde incelemeler yapan Başkan Zolan, Alandız Kestane Şekeri’nin üretilmesine başlanmış olduğunu ve şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek tarım fuarında görücüye çıkacak olduğunu ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin de ortak konumunda bulunduğu Buldan ilçesinde yer alan Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kestane Şekeri Üretim Tesisi, üretimlerine resmi bir şekilde başladı. Başkan görevinde bulunan Zolan tesiste ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Başkan görevinde bulunan Zolan’a ise Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Başkanı görevinde bulunan Remzi Salman, Kırsal Hizmetler Dairesinin Başkanı görevinde bulunan Serhat Akbulut ve de beraberindekiler eşlik etmiş oldular. Senede 300 tonluk bir kestane üretimi yapmakta bulunan Alandızlılar ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının yapmış olduğu büyük işbirliğinden sonra kurulmuş olan kestane şekeri üretim tesisinde incelemeler yapan Başkan Zolan, bölge içerisinde yetiştirilmekte olan kestanenin daha özel bir niteliğinin olduğunu da belirterek; ”Bu özel ürün Denizli ilimizin bilinmeyen belki de fark edilmemiş değerlerinden bir tanesi, Buldan ilçemizin, Alandız ilçemizin ve çevresinin üretmekte olduğu Türkiye’de nadir bulunmakta olan kestanemiz” ifadelerine yer verdi.

Firmalardan bazıları bölgenin kaliteli durumdaki kestanesini alıp kestane şekeri durumuna getirerek, katma değerini yükseltip Türkiye’de piyasaya sürmekte olduğunu da belirten Başkan görevindeki Zolan; ”Tabii ki de biz o kestane şekerlerini alarak yiyoruz. Ancak bunun büyük bir kısmının Alandız ilçesinde üretilmekte olan kestane olduğunun farkında bile değiliz. Sonuç olarak tesisimiz kuruldu ve üretim yapmaya başladık. Denizli iline gelmiş olanlar, Buldan ile birlikte Alandız ilçelerimizin kestane şekerini tatmış olacaklar. Denizli ilinin o güzelliğini de görmüş olacağız” ifadeleri ile konuştu.