Şarkıcılardan Sıla Gençoğlu, eski sevgilisi oyunculardan Ahmet Kural’ın kendine şiddet göstermiş olduğu iddiası üstüne açılan davanın görülmesinden önce, Kural’la birlikte avukatının hakkında savcılığa giderek bir şikayette daha bulundu. Gençoğlu, Kural’la avukatının, olaydan tam 18 saat sonrasında bir ortamda şarkı söyledikleri esnada çekilmiş olan videosunun üstünde tahrifat yapmış olduklarını ileri sürdü

Sıla Gençoğlu, ismine avukatı tarafından verilmiş olan şikayet dilekçesi içerisinde, Sıla’nın yüzünde yer alan morlukların görünmekte olduğu 6 saniyelik bölümün kesilip, videonun tahrif edilmiş oldu, bununla birlikte de soruşturma içerisinde manipülosyan yapılmasının istenmekte olduğunun amaçlandığı iddia edildi. Dilekçe içerisinde, Ahmet Kural’la ilgili olarak, ”adil durumdaki yargılamayı etkilemek için teşebbüsle suç delillerini yok etmek, gizlemek veyahut değiştirme” ile ilgili suçlamalarından, avukatıyla ilgili olarakta, bu suçlamaların yanında; ”görevini kötüye kullanma” şeklindeki suçlamadan dolayı soruşturma başlatılması istendi.

Diğer taraftan savcılık aşaması içerisinde alınmış olan bilirkişi raporu üzerinde, videonun orijinal durumunun 32 saniyelik olduğu, Ahmet Kural’ın avukatının dosyaya sunmuş olduğu videoda da 6 saniyenin eksik bir durumda olduğu ifade edildi. Rapor içerisinde, eksik durumda bulunan bölümde Sıla’nın, ”sol taraftaki gözüne yakın bir bölge içerisinde yanağının üstünde ten rengine göre değişik renkte bulunan kısımların olduğu” şeklindeki bir tespite yer verilmiş oldu.

Kural’ın görevli olan avukatının, video görüntülerinin, ilk yayınlanmış olan kanaldan alarak dosyaya sunmuş olduklarını belirtmesi üstüne savcılık, bahsi geçen televizyon kanalına da biz yazı yazdı. Kanaldan savcılığa yollanmış olan cevap yazısı içerisinde, bahse konu videonun Ahmet Kural’ın görevli avukatı tarafından kanala iletilmiş olduğunun bildirildiği bilgisine ulaşıldı.

Ahmet Kural ile ilgili olarak, Sıla Gençoğlu’nu darp etmiş olduğu iddiasıyla, ”Hakaret” ile birlikte ”Tehdit” ve de ”Basit yaralama” şeklindeki suçlardan 5 seneye kadar hapis istemi ile bir dava açılmıştı. İlk gerçekleşecek duruşma ise 7 Mart tarihi içerisinde yapılmış olacak.