Denizli ilinin Tavas ilçesinde yer alan kayak merkezi içerisinde çok yoğun kar yağışının yanı sıra tipiden dolayı mahsur kalmış olan yaklaşık olarak 200 kişilik grubu kurtarma çalışmaları aralıksız bir şekilde devam etmekte.

Tavas ilçesinde yer alan Nikfer Mahallesi’ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Bozdağ Kayak Merkezi’ne gitmiş olan ziyaretçiler dönüş yolu içerisinde çok yoğun bir tipi ve sürgünden dolayı trafikte ilerlemekte zorlanınca kayak tesisleri içersinde mahsur kalmış oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ise buradaki vatandaşların mağdur olmamalarını sağlamak amacıyla duruma hızlı bir şekilde müdahale edip mahsur kalmış olanları tesisler içerisinde misafir etmeye başladı. Belediye yaklaşık olarak 200 kişinin yeme ile birlikte içme ve de barınma ihtiyaçlarını karşıladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bulunan ekipler tarafından iş makinaları ile birlikte kar küreme araçları ve de paletli araçlar sayesinde yol açma çalışmaları dün gece geç saatlerden bu zamana kadar yapılmakta. İş makinaları yardımı ile açılmış olan yollar kar yağışından dolayı yeniden kapanırken, ekipler ise bu yolun açık kalması amacıyla çok yoğun bir şekilde çaba harcıyor. Bölge içerisinde kar yağışı da etkili bir durumda olmayı sürdürmekte.

Diğer taraftan, jandarma ekipleri ise Bozdağ’a gitmekte olan yolu 2 taraflı bir şekilde ulaşıma kapatma kararı alırken sivil araçların giriş ve çıkışlarına hiç bir şekilde izin vermemekte.