Oyunculardan Deniz Baysal’ın, TRT 1 kanalı içerisinde yayına devam eden ”Sevda Kuşun Kanadında” isimli diziyi bırakarak ”Rüzgarın Kalbi” isimli dizi içerisinde oynamaya başlamış olduğunu açık bir şekilde ifade eden Sonart Medya Yayıncılık Anonim Şirketi, oyuncu için tam tamına 260.000 Türk Lirası tutarında bir dava açmış idi.

Deniz Baysal ise çok ağır bir şekilde çalışma şartlarından dolayı sözleşmeyi feshetmiş olduğunu, ücretini zamanında alamamış olduğunu iddia edip davanın kabul edilmemesini talep etti. Baysal’ı ise 112.545 Türk Lirası tutarında tazminat ile birlikte cezai şart parasına mahkûm etmiş olan davayla alakalı olarak mahkemenin gerekçeli bir şekilde kararı açıklanmış oldu. Karar içerisinde şu ifadelere de açık bir şekilde yer verilmiş oldu; ”Hiç kimse isteği haricinde başkaları ile bir sözleşme ilişkisine girme konusunda mecbur değildir. Gerekli durumdaki tedbirleri almadan sözleşme gerçekleştirmiş olan ve yapımcıyı ise bir borç altına sokmuş olan oyuncunun hiçbir haklı neden olmadan haksız bir şekilde feshe dayanması ve sözleşmenin batıl bir durumda olduğunu savunması ise kanuna tamamen aykırı bir durumdadır.”

Geçmiş olduğumuz Kasım ayı içerisinde nişan yüzüklerini talmış olan Deniz Baysal ile birlikte Barış Yurtçu çifti, gelecek Eylül ayı içerisinde evlenecek olduklarının müjdesini de vermişti.