Denizli ili içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) işbirliği ile 4. Genç Mucitler Yarışması’nın protokol imzalanması töreni, Vali görevindeki Hasan Karahan’ın katılımları ile yapıldı.

Vali görevinde bulunan Karahan, Denizli İhracatçılar Birliği içerisinde gerçekleştirilmiş olan imza töreninde yaptığı konuşma esnasında, Denizli ilinin ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğu konusunda çocuklarla birlikte gençlerin fikirlerinden iş dünyasının yararlanabilmesi maksadıyla gerçekleştirilen Genç Mucitler Yarışmasının 4. gerçekleştirilmiş olduğunu ifade etti.

Toplum içerisinde %2 civarlarında dahi seviyesinde kişilerin yer aldığının ifade edildiğini de anımsatan Karahan, şu ifadelere yer verdi; ”Pozitif ayrımcılık denildiğinde genel olarak yaşlılarla birlikte engelli ve ihtiyaç sahibi bireyler aklımıza gelmekte ancak pozitif ayrımcılık bu %2’lik bölüme girmiş olan kişilerin de hakkı. Bunların da desteklenebilmesi, yönlendirilebilmesi ve üretmiş olduklarının da topluma kazandırılabilmesi gereklidir. Bu açıdan fazlasıyla yararlı bir proje gerçekleştirilmekte. Denizli ili içerisinde sivil toplum örgütleriyle birlikte kamu kurumlarının arasında fazlasıyla güzel bir iş birliğinin yanı sıra dayanışma da var. Bu durumun en güzel örneklerinden bir tanesi ise bu özel proje. İlk, orta ve de lise öğrencilerimiz geçtiğimiz sene 1.000 taneye yakın projeyle katılım gerçekleştirdiler. Bu sene ise proje sayısının artacak olduğunu düşünmekteyiz. Burda önemli durumda bulunan sanayici ve de ticaret erbabı insanların ortaya konmuş eserlerin uygulanabilirliğini ve yaşama pratik bir biçimde geçirilebilirliğini takip edecek olmaları ve değerlendirip destek olabilmeleridir.”