Spor Toto Süper Lig içerisine 9 seneden sonra geri dönmeyi başaran Yukatel Denizlispor Kulübünde, Denizli Atatürk Stadı içerisinde 13 Haziran tarihinde başlatılmış olan kapasiteyi çoğaltma ve de zemin yenilemeyle alakalı çalışmaların sezona yetiştirilebilmesi amacıyla çok yoğun bir şekilde çalışma yürütülüyor.

Stat içerisinde yer alan zemin 2 metre kadar aşağıya çekilmiş durumdayken, tribün alt kısımlara ilave edilecek ek tribünlerle beraber kapasite 3.500 kişilik daha çoğaltılmış olacak. Atatürk Stadı içerisinde 15.000 kişi olan bu kapasite Süper Lig içerisinde de 18.500 kişiye kadar çıkmış olacak. İlk önce 45 gün içerisinde bitirilmesi konusunda olanlanmakta olan inşaatta zemin drenajı yapılmaya başlanmış durumda.

Yönetim ise, söz konusu bu stadı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile birlikte ay sonunda tamamen bitirerek, 16 Ağustos tarihi içerisinde başlayacak sezona kendi evinde girme konusunda bir plan yapıyor. Ligin başlayacak olmasına 6 haftalık bir zaman kalmışken inşaat ile birlikte zemin ve de çimlendirmelerle alakalı çalışmalar yetişmez ise Denizlispor Kulübü sezon başladığında iç sahada gerçekleşecek maçlarını değişik bir stat içerisinde oynamak mecburiyetinde kalacak. Stat ise, çalışmalar tamamen tamamlandıktan sonra Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından geçer not aldıktan sonra maçlara açılmış olacak. Maraton tribünün üst kısmının kapatılmasının da sezon içerisine sarkması konusunda bir beklenti var.